Over mij

Wat kan ik voor je betekenen?

Als ervaren en betrokken communicatieprofessional werk ik graag aan complexe projecten en programma’s. Daarbij zet ik mijn kennis van verschillende duurzame en maatschappelijke thema’s in, plus mijn ervaring met consortia en cross-sectorale projecten met overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s. Bij voorkeur werk ik in de volle breedte mee: van het initiëren van een project en concept-ontwikkeling, via strategie en planontwikkeling tot de productie. Ik heb ervaring met het schrijven van communicatieplannen, opzetten en onderhouden van websites, social media en communities, disseminatie-activiteiten, WordPress en webredactie, beeldredactie, tekstredactie, programmaontwikkeling, eventproductie, procesbegeleiding en videoproductie. Tevens kan ik meedenken over en meewerken aan fondsen- en subsidiewerving. Mijn benadering van communicatie is altijd vanuit de inhoud en met een scherp oog voor het verhaal dat verteld kan worden.

ENGLISH > I enjoy working on international projects, for example EU-funded innovations, knowledge dissemination and community building in the field of sustainability, SDG’s, landscape restoration, climate change, adaptation, circular economy and renewable energy. Please contact me if you need information in English.

Mijn opdrachtgevers waren/zijn: Stichting Eo Wijers | Stichting Landschapstriënnale | Climate Cleanup Foundation | Provincie Noord-Holland/Grass2Grit | Stichting Springtij | TNO/SolaRoad | Stichting Academisch Erfgoed | IVN Natuureducatie | Ministerie SZW | Gemeente Haarlemmermeer | Dierenbescherming en vele anderen.

Waarom kies ik voor duurzaam?

Omdat ik een idealist ben. Ik geloof in een betere wereld en wil daar ook actief aan bijdragen. Maar ik ben wel een praktisch idealist: ik houd er van als de doelen concreet en realistisch zijn. En ondertussen moet het leven ook gewoon een beetje aangenaam blijven. Ik kan dan ook erg enthousiast worden van ideeën, producten en diensten die én duurzaam zijn, én de wereld op de een of andere manier veiliger, eerlijker en mooier maken.

Mijn achtergrond.

Ik groeide op tussen de weilanden, in Edam. Een jeugd die in het teken stond van de verbouwing van de (woon)boerderij, het milieu-adviesbureau van mijn ouders, dieren, zeilen, schaatsen en de eindeloze horizon van het IJsselmeer en de polder. Op mijn negentiende ging ik naar Amsterdam, waar ik communicatiewetenschap studeerde. Mijn scriptie schreef ik over jongeren en milieucommunicatie. Na mijn afstuderen werkte ik achtereenvolgens voor milieucommunicatiebureau Animal Support, het culinair vegetarisch tijdschrift Sla!, reclamebureau Signum en communicatiebureau Between-us. Van 2003 tot 2012 had ik samen met Marianne Wenneker Mare Media, een bureau voor redactionele communicatie voor met name groene en maatschappelijke organisaties. In 2012 ben ik begonnen met JM Duurzame Communicatie.

Nog wat meer over mezelf.

Ik heb twee kinderen en ik woon in Haarlem. Mijn favoriete plek op aarde is de strandovergang bij Strandhotel Formerum op Terschelling. Ik ben graag in de natuur en hou van dansen, paardrijden, schaatsen en van… koffie! En niet zo duurzaam, maar wel heel leuk vind ik: autorijden. En het liefst met de muziek keihard aan en dan meezingen.