Over mij

Wat kan ik voor je betekenen?

Als ervaren communicatieprofessional help ik je graag met het informeren, inspireren en in beweging krijgen van je doelgroepen. Ik zoek (en vind) het verhaal van je organisatie, product of project, vertaal dat in tekst en beeld en selecteer de meest effectieve communicatiekanalen. Daarbij werk ik samen met enthousiaste professionals in mijn netwerk zoals fotografen, vormgevers, social media experts, webbouwers et cetera.

Waarom kies ik voor duurzaam?

Omdat ik een idealist ben. Ik geloof in een betere wereld en wil daar ook actief aan bijdragen. Maar ik ben wel een praktisch idealist: ik houd er van als de doelen concreet en realistisch zijn. En ondertussen moet het leven ook gewoon een beetje aangenaam blijven. Ik kan dan ook erg enthousiast worden van ideeën, producten en diensten die én duurzaam zijn, én het leven op de een of andere manier makkelijker of leuker maken.

Mijn achtergrond.

Ik groeide op tussen de weilanden, in Edam. Een jeugd die in het teken stond van de verbouwing van de (woon)boerderij, het milieu-adviesbureau van mijn ouders, dieren, zeilen, schaatsen en de eindeloze horizon van het IJsselmeer en de polder. Op mijn negentiende ging ik naar Amsterdam, waar ik communicatiewetenschap studeerde. Mijn scriptie schreef ik over jongeren en milieucommunicatie. Na mijn afstuderen werkte ik achtereenvolgens voor milieucommunicatiebureau Animal Support, het culinair vegetarisch tijdschrift Sla!, reclamebureau Signum en communicatiebureau Between-us. In die tijd was ik ook acht jaar lang bestuurslid van Stichting Wakker Dier. Van 2003 tot 2012 had ik samen met Marianne Wenneker Mare Media, een bureau voor redactionele communicatie voor met name groene en maatschappelijke organisaties.
In 2012 ben ik begonnen met JM Duurzame Communicatie.

Nog wat meer over mezelf.

Ik heb twee dochters van 11 en 13 jaar en ik woon in Haarlem. Mijn favoriete plek op aarde is de strandovergang bij Strandhotel Formerum op Terschelling. Ik ben graag in de natuur en hou van dansen, paardrijden, schaatsen en van… koffie! En helemaal niet duurzaam, maar wel heel leuk vind ik: autorijden. En het liefst met de muziek keihard aan en dan meezingen.

In het online magazine Plusbusiness kun je een persoonlijk portret over mij lezen.